Răspunsuri la întrebările frecvente ale îngrijitoarelor și îngrijitorilor de bătrâni la domiciliu

15 decembrie 2017 Redacția Promedica24
Evaluați articolul

Promedica24 este o companie cu o vastă experiență în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice la domiciliu, seriozitatea și profesionalismul de care dă dovadă fiind motivele pentru care este lider pe piața europeană în acest domeniu. Compania caută în permanență să își îmbunătățească activitatea, investind resurse în vederea pregătirii celor mai buni îngrijitori pentru persoane în vârstă și furnizării unor servicii de înaltă calitate clienților săi.

Promedica24 are grijă de angajați, oferindu-le acestora posibilitatea de a lucra într-un mediu sigur și plăcut, unde își pot perfecționa aptitudinile și unde pot cunoaște oameni interesanți și locuri frumoase. Încurajând exprimarea opiniilor, echipa Promedica24 a primit de-a lungul timpului numeroase întrebări legate de serviciile oferite și de fișa postului. Astfel, pentru a ușura înțelegerea profesiei de îngrijitor bătrâni la domiciliu în Germania, am întocmit o listă de întrebări frecvente cu răspunsurile aferente.

În ce orașe se oferă locuri de muncă?
Promedica24 oferă locuri de muncă pentru îngrijitoare și îngrijitori seniori la domiciliu pe tot teritoriul Germaniei, în funcție de cererile primite de la clienți.

Care este vârsta maximă acceptată?
În principiu compania angajează persoane cu vârste până la 60 de ani, dar pot fi acceptate și persoane cu vârste puțin mai mari, dacă starea acestora de sănătate permite să desfășoare în condiții de siguranță activități de îngrijire persoane vârstnice.

O persoană care nu știe limba germană poate lucra cu Promedica24?
Munca de îngrijitor seniori în Germania presupune cunoașterea limbii germane cel puțin la nivel conversațional. În cazul în care candidatul nu are nivelul necesar Promedica24 oferă cursuri gratuite de limba germană pentru a-l ajuta să se potrivească postului.
Se acceptă cupluri?
Majoritatea cazurilor necesită doar un îngrijitor, dar Promedica24 poate avea solicitări de la clienți și pentru doi îngrijitori.

Se acceptă bărbați?

Da, Promedica24 acceptă și bărbați.

Pe ce perioadă se lucrează?
Perioada de lucru este stabilită cu fiecare îngrijitor în parte în funcție de dorințele acestuia. Poate varia de la minimum o lună până la maximum patru luni lucrate pe teritoriul Germaniei.

Se organizează cursuri de limba germană?
Da, Promedica24 organizează cursuri pentru persoanele care doresc să se angajeze, dar și cursuri de perfecționare pentru persoanele deja angajate.

Se organizează cursuri de specializare?

Da, se organizează cursuri interne de îngrijire vârstnici la domiciliu pentru angajații Promedica24.

Ce salariu se oferă îngrijitoarelor și îngrijitorilor de bătrâni în Germania?
Nu există o sumă fixă, salariul variind în funcție de nivelul limbii germane și experiența profesională a candidatului.

Care sunt beneficiile suplimentare de care se bucură o îngrijitoare de bătrâni care alege să colaboreze cu Promedica24?
Promedica24 oferă îngrijitorilor de persoane vârstnice, pe lângă salariul avantajos, un pachet complet de beneficii cum ar fi: cazare, masă, transport, asigurare privată de sănătate și asistență 24/24.
De ce este diferență între sumele plătite de client și cele oferite de Promedica24 îngrijitoarelor de bătrâni?
Nivelul salariului diferă nu doar în funcție de nivelul limbii germane și experiența profesională, ci și de cheltuielile pe care Promedica24 le are cu fiecare îngrijitor. Din suma primită de la client, compania scade cheltuielile cu taxele, impozitele, asigurările medicale de stat sau private, cheltuielile cu transportul și cele cu asistența oferită.
Când se plătesc bonusurile și salariul?
Promedica24 plătește întotdeauna la timp salariile și bonusurile. Există însă situații în care angajatul primește banii în cont cu o întârziere aproximativă de 3-4 zile, din cauza procedurilor bancare care nu țin de companie.

Cine plătește impozitul pe venit? Ce obligații are îngrijitoarea?
Toate taxele și impozitele sunt plătite de către Promedica24. Colaboratorii Promedica24 nu trebuie să plătească niciun leu.

Îngrijitoarele beneficiază de asigurare medicală în România? Cine suportă taxele?
Îngrijitoarele beneficiază de asigurare medicală în România.

Îngrijitoarea beneficiază de asigurare medicală în Germania? Ce acoperă aceasta?
Îngrijitoarea beneficiază de asigurare medicală privată poloneză – ERV – când se află pe teritoriul german. Asigurarea este folosită pentru toate cazurile de îmbolnăvire, urgențe sau accidente. Dacă îngrijitoarea are nevoie de consult medical poate suna direct la asigurator sau poate contacta asiguratorul prin intermediul Promedica24. Consultațiile sunt suportate de către asiguratorul privat ERV. Îngrijitoarea nu trebuie să achite taxe suplimentare pentru a beneficia de asigurare ERV.

Ce se poate face în situația în care există o problemă medicală?
Dacă îngrijitoarea are nevoie de consult medical poate suna direct la asigurator sau poate contacta asiguratorul prin intermediul Promedica24. Consultațiile sunt suportate de către asiguratorul privat ERV.

Îngrijitoarea beneficiază de concediu medical sau de concediu de maternitate?
Nu, deoarece contractul cu Promedica24 nu este unul individual de muncă, ci unul de colaborare.

Îngrijitoarea beneficiază de pensie în România?
Contribuțiile la pensie sunt plătite de către angajator în Polonia. Îngrijitoarea are dreptul de a cere angajatorului o adeverință care să ateste plata acestor contribuții.

Ce ar trebui să facă o îngrijitoare de persoane vârstnice dacă întâmpină anumite probleme la locul de muncă?
Fiecare îngrijitoare are un coordonator alocat de la unul dintre birourile Promedica24. Pentru orice problemă, îngrijitoarea trebuie să sune coordonatoarea directă sau la numărul de telefon general 0040.316.300766.