Promedica24 – cum se calculează salariul pentru o îngrijitoare de persoane vârstnice la domiciliu

12 februarie 2018 Redacția Promedica24
Evaluați articolul

Salariul este definit a fi contravaloarea muncii prestate de către o persoană în baza contractului pe care aceasta l-a semnat cu o firmă angajatoare. Acesta este întâlnit adesea și sub denumirea de remunerație.
Promedica24 este o companie care recrutează îngrijitoare/îngrijitori persoane vârstnice pentru a le oferi locuri de muncă pe teritoriul Germaniei și garantează acestora plata unui salariu atractiv, precum și bonusuri speciale. Firma își asumă cheltuielile cu organizarea întregii călătorii, oferind multiple beneficii colaboratorilor săi, printre care: asigurări private de sănătate, transport gratuit până la destinație, asistență 24/7, coordonatori experimentați și dedicați și cursuri de perfecționare gratuite, atât lingvistice, cât și profesionale.

Pentru a fi eligibil pentru un post de îngrijitoare/îngrijitor persoane vârstnice în Germania, candidatul trebuie să știe limba germană cel puțin la nivel conversațional, să aibă experiență în îngrijirea persoanelor la domiciliu și să manifeste empatie față de nevoile celor din jur, aceste cerințe influențând semnificativ și nivelul salarial.

Factorii care influențează nivelul salariului

După cum am menționat și mai sus, salariul oferit de Promedica24 este influențat de nivelul limbii germane și experiența în îngrijirea persoanelor în vârstă la domiciliu. Îngrijitoarea de bătrâni trebuie să comunice cu pacientul însă nu poate face acest lucru dacă nu cunoaște limba germană. Pentru început este suficientă cunoașterea limbii germane la nivel conversațional, pentru a putea înțelege și satisface nevoile persoanei îngrijite. Ulterior, îngrijitoarea/îngrijitorul va beneficia de cursuri gratuite de perfecționare oferite de Promedica24. Desigur că o persoană care dorește un salariu mai mare poate învăța limba pe cont propriu și poate aplica apoi, după ce se simte stăpână pe situație, având astfel șansa să primească o oferă mai bună.

Tot pentru o bună desfășurare a activității, candidatul trebuie să aibă experiență în îngrijirea persoanelor în vârstă și bolnave. Această meserie presupune multă grijă și atenție, îngrijitorul fiind responsabil de bunăstarea și chiar de viața persoanei pe care o are în atenție. Nu este necesar ca doritoarea/doritorul să dețină diplome care să ateste experiența, Promedica24 având nevoie doar de siguranța că viitorul angajat știe ce presupune meseria de îngrijitor și poate face față cerințelor.

Cum se calculează salariul

De-a lungul activității sale, Promedica24 a primit plângeri nefondate, generate de lipsa de informare a persoanelor în cauză,referitoare la nivelul salariului și la modul în care acesta se calculează. Fiecare îngrijitoare/îngrijitor știe dinainte de a semna contractul de colaborare suma pe care o va primi pentru munca prestată. În ultima etapă a procesului de recrutare se discută toate detaliile legate de ofertă, data plecării, beneficii și transport, iar candidatul poate solicita oricând mai multe informații.

Pentru o mai bună înțelegere a modului în care se calculează salariul este nevoie de clarificarea activității desfășurate de Promedica24. Compania primește oferte de la clienți de pe teritoriul Germaniei, suma plătită de către aceștia diferind de la caz la caz, în funcție de situație vârstnicului și condițiile de trai. Clientul, de cele mai multe ori, este familia persoanei care necesită îngrijire. Datorită faptului că îngrijirea unui senior bolnav necesită cunoștințe de specialitate,aceștia caută o persoană aptă pentru a oferi celui drag lor toată grija și atenția de care are nevoie.

O mare parte din suma primită de către Promedica24 de la clienții din Germania se duce către acoperirea cheltuielilor necesare asigurării unei călătorii fără probleme și al unui trai decent al îngrijitoarei:

  • Cheltuielile cu organizarea călătoriei;
  • Cheltuielile cu personalul angajat în procesul de recrutare;
  • Cheltuielile legate de verificarea ofertelor;
  • Cheltuielile cu asistența oferită îngrijitoarelor/îngrijitorilor de persoane vârstnice;
  • Cheltuielile cu taxele și impozitele;
  • Cheltuielile cu asigurările medicale de stat și cele private;
  • Cheltuielile legate de pregătirea profesională a candidaților și a coordonatorilor.

Promedica24 dorește să ofere îngrijitorilor/îngrijitoarelor de persoane vârstnice condiții de muncă foarte bune, îi încurajează să își spună părerea și să propună eventuale îmbunătățiri ale activității. Salariile oferite de companie sunt atractive, astfel, cu cât un candidat are experiență mai multă și un nivel ridicat al limbii germane, cu atât va obține oferte mai bune și va primi un salariu mai mare. În plus, cei ce doresc să colaboreze sau colaborează deja cu firma beneficiază ocazional de bonusuri speciale, detaliile legate de aceste beneficii fiind discutate în cadrul etapei de semnare a contractului (în cazul îngrijitoarelor/îngrijitorilor abia angajați) sau cu coordonatorul personal (atunci când sunt deja angajate/angajați).