De ce să lucrați ca îngrijitoare vârstnici în Germania la Promedica24?

18 noiembrie 2021 Redacția Promedica24
Evaluați articolul

Salariile atractive și condițiile de lucru vă tentează să alegeți un loc de muncă în afara țării, însă vă reține teama de fi departe de casă? Este un lucru normal, des întâlnit în asemenea situații. Promedica24 vă prezintă în acest articol motivele pentru care puteți alege un loc de muncă în Germania fără griji.

Înainte de a lucra în Germania, este recomandat să vă informați îndeaproape despre postul pe care urmează să îl ocupați. Există nenumărate oferte de muncă neserioase, care ar putea să nu fie întocmai ceea ce promit, iar rezultatul să nu fie cel dorit. De aceea, este foarte important să apelați la agenții de încredere, care vă pot oferi ceea ce promit inițial. Este important să învățați să faceți diferența între ofertele reale și cele care oferă beneficii nerealiste.

Postul de îngrijitoare bătrâni în Germania necesită anumite abilități pentru ca ambele părți, angajatul și angajatorul, să fie mulțumite. Printre aceste abilități se numără respectul, toleranța, răbdarea, atenția sporită, seriozitatea și dorința de muncă. Promedica24 asigură pentru angajații agenției nenumărate beneficii, iar dacă îngrijitoarea/îngrijitorul se descurcă remarcabil există și bonusuri și aprecieri din partea familiei angajatoare.

Calitatea condițiilor de muncă

În Germania, condițiile de muncă sunt unele foarte bune și au ca scop asigurarea confortului și siguranței angajaților. De asemenea, Promedica24 colaborează numai cu angajatori selectați cu atenție, care pot oferi îngrijitoarei condițiile de muncă cele mai bune. Bineînțeles că aceste condiții trebuie menținute și de îngrijitoare prin păstrarea unei relații bune cu familia pacientului și prin oferirea de respect și ajutor de calitate. Întreaga sa activitate la cazul la care merge trebuie să fie făcută, în primul rând, cu responsabilitate.

Mediul de lucru și de viață în Germania este diferit față de cel din țara natală, acest lucru putând aduce un oarecare disconfort îngrijitoarei. Însă trebuie să știți că nivelul de trai în Germania este unul ridicat, deci condițiile de viață sunt mai bune și obiceiurile sunt altele. Spre exemplu, germanii au un stil de viață sănătos, prin urmare au o preferință pentru sport și activități fizice, așadar este posibil ca vârstnicul de care aveți grijă să vă solicite ajutorul în plimbări sau în exercițiile fizice. Un alt exemplu este alegerea vârstnicilor de a petrece timpul vizitând orașul și de a socializa, în loc de a sta în casă. Germanii sunt caracterizați ca fiind disciplinați și conștiincioși, fapt ce demonstrează seriozitatea angajatorilor și respectarea drepturile angajaților de către aceștia. Aceștia pun foarte mult accent pe respectarea contractului de ambele părți.

Cazurile de îngrijire din Germania oferite de Promedica24 sunt mereu atent verificate, întotdeauna furnizând informații sigure și reale despre locurile de muncă. Îngrijitoarele de bătrâni în Germania au mereu suport și ajutor din partea Promedica24, așa că nu vă veți simți singură nicio clipă din momentul plecării. De aceea, vă veți bucura de un coordonator dedicat care că va fi de ajutor ori de câte ori aveți nevoie. Programul de asistență 24/24 h vă oferă accene la o linie telefonică unde puteți suna permanent, fie că e noapte sau zi, dacă întâmpinați vreo situație dificilă.

Perioada locului de muncă

Locurile de muncă oferite de Promedica24 se întind pe o perioadă cuprinsă între o lună și patru luni, acest lucru stabilindu-se cu fiecare îngrijitor în parte, în momentul semnării contractului. Acesta este un avantaj pentru că puteți câștiga bani într-un timp relativ scurt și vă puteți întoarce mai repede la cei dragi. Bineînțeles, după ce perioada de lucru în Germania a luat sfârșit, puteți reveni oricând există un post disponibil. De asemenea, dacă ați oferit un ajutor de calitate, iar vârstnicul și familia acestuia au fost mulțumiți de serviciile dumneavoastră există posibilitatea să reveniți la același client. Astfel, vă veți simti mai confortabil și mai relaxată, cunoscând deja familia la care urmează să mergeți să lucrați și având o relație construită anterior.

Atribuțiile unei îngrijitoare bătrâni în Germania

Familiile cu care lucrează Promedica24 sunt atent selecționate, ceea ce înseamnă că aceștia respectă sarcinile îngrijitoarei menționate în contract. Este important ca și îngrijitoarele să iși cunoască atât drepturile, cât și atribuțiile. În plus, într-un caz excepțional, dacă există vreun incident cu vârstnicul sau cu familia acestuia, care nu a respectat contractul, Promedica24 pune la dispoziție îngrijitoarelor, coordonatori care oferă asistență 24 de ore din 24.

Câteva dintre atribuțiile unei îngrijitoare de bătrâni în Germania sunt activitățile simple de menaj, supravegherea, prepararea mâncării, sprijinirea în deplasare etc.

Salarii, asigurări și bonusuri

Promedica24 oferă, pe lângă condițiile sigure de muncă, salarii atractive și bonusuri. Salariul net pe care îl poate câștiga o îngrijitoare de seniori variază în funcție de nivelul de cunoaștere al limbii germane. De asemenea, cazarea, masa și asigurările (de sănătate, de transport) și asistența sunt bonusuri pe care le are o îngrijitoare de bătrâni care alege Promedica24. Angajații Promedica24 beneficiază de asigurare medicală pe tot parcursul șederii în Germania. Această asigurare cuprinde cheltuielile de transport medical și costurile tratamentului și al îngrijirilor. În plus, toate taxele, impozitele și asigurările de stat sau private sunt suportate de Promedica24.

Plecarea pentru locul de muncă în Germania va fi sigură și are ca obiectiv asigurarea confortului îngrijitoarei. Plecarea are loc din cea mai apropiată localitate de domiciliul îngrijitoarei, iar transportul până la domiciliul bătrânului în Germania este asigurat de o companie sigură cu care colaborează Promedica24.

Cursuri de formare și perfecționare

Chiar dacă nu aveți experiența anterioară în domeniul de îngrijire a persoanelor vârstnice, Promedica24 vă oferă condițiile necesare pentru a vă forma abilitățile. De asemenea, dacă veniți deja cu un bagaj de cunoștințe, agenția noastră vă pune la dispoziție cursuri de perfecționare. Promedica24 pune accentul atât pe dezvoltarea personală a angajaților, ca aceștia să fie relaxați și mulțumiți, cât și pe cea profesională, pentru a asigura clienților servicii de calitate. Îngrijitoarele interesate de ofertele de muncă în Germania beneficiază de cursuri gratuite de limba germană, organizate în mediul online.

Procesul de recrutare

Procesul de recrutare reprezintă un alt motiv pentru care locul de muncă la Promedica24 este potrivit pentru cineva care își dorește un loc de muncă sigur în Germania. Promedica24 recrutează și pregătește persoane interesate de muncă în Germania, iar cerințele nu sunt deloc complicate: cunoștințe de limba germană la nivel conversațional, sensibilitate în ceea ce privește nevoile unei alte persoane, iar experiența anterioară reprezintă un adevărat avantaj. Etapele procesului de recrutare sunt simple: depunerea candidaturii, convorbirea telefonică cu un consultant, apoi urmează la interviul de calificare și, în final, dacă totul este în regulă, plecarea la muncă în Germania.

Dezvoltare personală și profesională

Un loc de muncă în Germania este benefic și pentru dezvoltarea personală și profesională, nu doar pentru beneficiile materiale. Lucrând ca îngrijitoare pentru bătrâni, vă puteți dezvolta numeroase abilități, precum: răbdarea, comunicarea cu cei din jur, cunoștințele de limba germană etc. Vă puteți îmbogăți cultura generală, având în vedere că vizitați locuri noi și aveți șansa de a cunoaște oameni diverși. Un sfat pentru persoanele care decid să plece în Germania pentru postul de îngrijitoare bătrâni este de a vă informa înainte despre obiceiurile și tradițiile locului, despre oameni și cultura zonei în general. Astfel, veți avea o anumită bază pe care puteți construi, asimilând informații de la locul de muncă în Germania. Mai mult decât atât, satisfacția sentimentală pe care o obțineți la acest loc de muncă este foarte mare, întrucât oferiți ajutorul unor persoane care au într-adevăr nevoie de dumneavoastră.

De ce să alegeți meseria de îngrijitoare bătrâni la Promedica24?

 • Contract 100% legal;
 • Siguranța plecării;
 • Salarii și bonusuri atractive;
 • Loc de muncă în Germania rapid care nu necesită o pregătire îndelungată;
 • Veți învăța lucruri noi legate de îngrijirea medicală și personală a persoanelor în vârstă;
 • Veți avea ocazia să lucrați cu oameni dintr-o cultură diferită.

Ce abilități sunt necesare unei îngrijitoare bătrâni în Germania?

 • Puteți comunica bine cu persoanele vârstnice;
 • Sunteți atent/ă la detalii;
 • Vă place ordinea și organizarea;
 • Vă place să fiți activ/ă la locul de muncă;
 • Vă caracterizează răbdarea și toleranța.

Locurile de muncă ca îngrijitoare de bătrâni în Germania pot fi obositoare și dificile, dar cu siguranță aduc și numeroase satisfacții. Este bine să luați în considerare toate aspectele, înainte să luați decizia de a aplica pentru postul de îngrijitoare bătrâni în Germania. Trebuie să hotărâți dacă veți putea face față acestui loc de muncă și dacă aveți abilitățile necesare pentru a vă încadra în ceea ce presupune acesta. În momentul în care decideți că sunteți pregătită, puteți aplica online, iar apoi veți participa la interviu.

Promedica24 are ca scop atât furnizarea unor servicii de calitate, cât și asigurarea siguranței și a confortului angajaților săi. Trebuie reținut faptul că odată ajuns/ă în Germania nu veți fi singur/ă, Promedica24 oferind suport 24 de ore din 24, asigurând astfel protecția necesară angajaților.