Cum să vă îmbunătățiți cunoștințele de limba germană?

22 mai 2020 Redacția Promedica24
Evaluați articolul

Germania este o țară cu o cerere mare de îngrijitoare pentru bătrâni, iar remunerația este pe măsură. Însă pentru a putea face față cerințelor este importantă cunoașterea la un nivel cel puțin începător al limbii germane. Este cunoscut faptul că pentru a lucra într-o țară străină, limba este cel mai important mijloc de comunicare. Aceasta este esențială pentru a nu se crea confuzii și neînțelegeri între angajat și persoana îngrijită. Dacă doriți să învățați sau să vă perfecționați limba germană, puteți apela la cursuri de specialitate, dar acestea sunt destul de costisitoare, în general. De aceea, Promedica24 vă oferă o serie de soluții pentru a dobândi cunoștințele lingvistice gratuit.

Dacă doriți să învățați rapid limba germană, fără profesor, este recomandat să urmați anumiți pași, pentru ca efectele să fie unele pozitive:

Planificarea unui program de învățare

Pentru a obține rezultate temeinice, este bine să vă stabiliți un program zilnic în care să vă îndreptați atenția asupra studiului individual al limbii germane. O oră de studiu intensiv pe zi este suficient pentru rezultate vizibile după doar câteva luni.

Învățarea regulilor de bază

Primele lucruri care trebuie memorate într-o limbă străină sunt alfabetul și regulile de pronunție. Acestea reprezintă baza pentru construirea unui limbaj corect și coerent în limba germană. Materialele audio (dicționare online, videoclipuri, cărți audio) sunt un exemplu de instrument potrivit pentru a exersa pronunția. După ce ați dobândit o pronunție corectă, este bine să începeți să învățați cuvinte uzuale, precum: zilele săptămânii, lunile anului, formule de salut, legumele și fructele, obiecte de vestimentație, obiecte de mobilier, diverse locații (școală, spital, parc, farmacie, biserică) etc. Chiar dacă pronunția nu este cea potrivită din prima încercare, vă recomandăm să exersați în continuare, până la dobândirea celei corecte. Pronunția cu voce tare vă poate ajuta. Vocabularul se consolidează în fiecare zi cu noi cuvinte, care trebuie recapitulate constant.

Verbele sunt esențiale pentru a vă putea exprima în propoziții. La început folosiți propoziții scurte, deci începeți prin a învăța verbele uzuale, precum „a fi”, „a avea”, „a vrea”. Limitați-vă la elementele gramaticale de bază, iar pe parcurs se poate mări complexitatea.

De asemenea, un aspect important este să vă adaptați vocabularul în funcție de nevoile dumneavoastră. În cazul de față este bine să includeți în planul de învățare cuvinte și expresii din domeniul casnic, întrebări despre starea și dispoziția persoanelor, denumiri de medicamente și alimente, obiecte de mobilier.

Exersarea practică

Odată ce ați decis să învățați limba germană, recomandat este să vă adaptați viața de zi cu zi pentru a exersa. Puteți viziona filme în limba germană, fără subtitrare, sau vă puteți uita la videoclipuri și emisiuni online. Muzica este și ea un ajutor de nădejde. Ascultând zilnic melodii în limba germană, vă puteți îmbunătăți pronunția și vă puteți familiariza mai rapid cu limba. Totodată, puteți include procesul de învățare în activitățile dumneavoastră zilnice. În timp, ce faceți curățenie sau pregătiți masa, numiți obiectele pe care le folosiți. Puteți încerca chiar să comunicați cu cei din casă în limba germană. Este o provocare simplă și foarte folositoare.

Traducerea de texte

O altă metodă potrivită în învățarea unei limbi străine este traducerea textelor din acea limbă, în limba română. Există numeroase texte online, ușoare, ce conțin cuvinte simple, pe care le puteți traduce pentru a exersa și a memora lucruri noi.

Cursuri și lecții online Promedica24

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, le garantăm angajaților noștri nu numai salarii atractive, bonusuri speciale și muncă legală, în condiții de siguranță, ci și formări pentru îmbunătățirea abilităților, inclusiv cursuri de limba germană pentru începători sau de perfecționare. Promedica24 vă pune la dispoziție atât cursuri de limba germană în diverse orașe ale țării, înainte de plecare, cât și lecții online, disponibile pe site-ul www.promedica24.ro .

Lucruri esențiale de știut în limba germană

Dacă nivelul cunoștințelor dumneavoastră de limbă germană este unul scăzut, atunci este esențial să începeți prin a învăța cele mai uzuale cuvinte și expresii, necesare pentru conversațiile simple.

Lecțiile online de la Promedica24 vă ajută să învățați:

  • Cum să salutați la întâmpinare și la despărțire;
  • Cum să întrebați despre dispoziția persoanei;
  • Pronumele personale utilizate în limba germană;
  • Reguli de pronunție;
  • Verbe auxiliare;
  • Cifre și numere;
  • Reguli gramaticale: genurile substantivelor, conjugarea verbelor regulate și neregulate, verbe cu particulă separabilă, verbe modale;
  • Tipuri de întrebări și construcția acestora, precum și pronumele interogative;
  • Vocabular de bază: orele, anotimpurile, lunile anului, zilele săptămânii, denumirile meselor, felurilor de mâncare, produselor alimentare, părțile corpului, expresii legate de activități etc.;
  • Vocabular necesar pentru diverse contexte: o discuție într-un magazin, cum să întrebi despre prețul sau disponibilitatea unor produse și multe altele.

La finalul acestor lecții și cursuri veți deține cunoștințele de care aveți nevoie pentru a vă descurca în momentul sosirii în Germania.

Limba germană pe Youtube

Youtube este o platformă pe care puteți găsi nenumărate videoclipuri care oferă lecții de limba germană. De la banalele cuvinte din vocabularul de bază, până la cele mai complexe conjugări ale verbelor, toate sunt adunate aici. Este gratuit și foarte simplu de accesat. Primul pas este să intrați pe www.youtube.com. Aici veți putea căuta cuvinte cheie pentru a găsi videoclipuri cu lecții de limba germană. Cuvintele cheie pot fi: „lecții de limba germană pentru începători”, „tutoriale de limba germană”, „limba germană pentru începători”.

Vă recomandăm câteva canale pe care le puteți urmări:

Sfatul nostru este să alegeți unul dintre canale și să vă axați pe acesta. Este de preferat să vă obișnuiți cu un anumit stil, pentru un proces de învățare mai rapid și o mai bună înțelegere.

Aplicații mobile

Nu mai este niciun secret că, în zilele noastre, telefonul este cel mai utilizat dispozitiv. Dacă tot petrecem mult timp folosindu-l, de ce să nu profităm de acest lucru pentru a îmbina utilul cu plăcutul? Există o mulțime de aplicații care oferă posibilitatea de exersa limba germană. Acestea au jocuri de cuvinte, formare de propoziții și diverse metode pentru a vă îmbogăți vocabularul. Iată câteva aplicații: Duolingo, Babbel, Memrise sau HelloTalk.

Rețelele de socializare

Petrecând din ce în ce mai mult timp pe rețelele de socializare, le puteți utiliza în scopuri practice, precum exersarea limbii germane. Oameni cu aceleași pasiuni, în cazul de față limba germană, au creat diverse grupuri pentru a comunica și a descoperi lucruri noi. Vă puteți alătura acestor grupuri și puteți discuta cu oameni cunoscători de limba germană sau care își doresc să învețe. Astfel, aveți posibilitatea să vă faceți prieteni noi și să vorbiți cu oameni care au același scop cu dumneavoastră, fără a vă simți în inferioritate.

Conversații cu vorbitori nativi

Internetul ne oferă numeroase posibilități, așadar trebuie să profităm de resursele pe care le deține. În zilele noastre, există diferite platforme unde puteți discuta cu vorbitori nativi, în scopul exersării cunoștințelor de limbă germană. În plus, dacă deja sunteți cunoscător/cunoscătoare puteți să utilizați rețelele de socializare pentru a vă face noi prieteni cu care să comunicați în limba germană.

Dacă sunteți deja la locul de muncă, în Germania, puteți inițializa conversații colocviale, în scopul exersării.

Cărți și reviste în limba germană

Cărțile reprezintă un instrument extrem de util și accesibil pentru cei care își doresc să învețe limba germană. Fie că alegeți un ghid de conversație, un manual de gramatică și vocabular sau o carte de beletristică, acesta este un prilej de a vă îmbunătăți cunoștințele. De asemenea, există o mulțime de reviste și ziare online pe care le puteți accesa și citi, încercând să deslușiți singur/ă ce este scris în articolul respectiv. Mai jos vă recomandăm câteva link-uri:

Teste online în limba germană

Abilitățile de scriere și citire pot fi exersate prin teste de limba germană online. Acestea vă ajută să primiți un feedback pentru cunoștințele dobândite până în acel moment, să știți exact care sunt rezultatele muncii depuse. De multe ori feedback-ul, fie el pozitiv, fie negativ, ajută la o învățare productivă. Este bine să vă cunoașteți punctele forte și punctele slabe, pentru a putea pune accent pe lipsurile pe care le aveți și a vă îmbunătăți cunoștințele. Puteți rezolva teste de limba germană, accesând link-urile de mai jos:

Dacă vă doriți să învățați rapid limba germană pentru noul loc de muncă, puteți apela la soluțiile propuse de noi. Răbdarea și voința sunt un aspect important, însă și resursele de care dispuneți sunt fundamentale. Cursurile specializate puse la dispoziție de Promedica24 vă oferă un sprijin profesionalist și de încredere, în care veți învăța lucrurile necesare pentru a vă putea descurca la locul de muncă din Germania. Iar dacă doriți să fiți autodidacte/autodidacți, în prezent, există numeroase surse de care puteți beneficia și pe care le puteți utiliza, cele mai multe fiind online. Beneficiile acestor resurse online sunt numeroase, printre ele numărându-se și confortul de a sta acasă și a învăța limba germană, fără a vă neglija activitățile zilnice. Vă recomandăm să includeți în programul dumneavoastră zilnic de învățare metodele propuse de noi, pentru a avea rezultate vizibile, rapide și de lungă durată.