Etapele procesului de recrutare a îngrijitoarelor/îngrijitorilor persoane vârstnice Germania

15 ianuarie 2018 Redacția Promedica24
Evaluați articolul

Promedica24 recrutează și pregătește pentru muncă îngrijitoare/îngrijitori persoane în vârstă Germania. Compania garantează persoanelor cu care colaborează o formă legală de angajare și organizarea completă a șederii pe teritoriul Germaniei.

Persoanele care doresc să aplice pentru un post de îngrijitoare bătrâni în Germania trebuie să dețină cunoștințe de limba germană la nivel conversațional, experiență în îngrijirea persoanelor în vârstă și sensibilitate în ceea ce privește nevoile unei alte persoane. Permisul de conducere și experiența ca șofer constituie un avantaj. În cazul în care candidații nu știu bine limba germană, Promedica24 le pune la dispoziție cursuri gratuite, care pot fi găsite pe site-ul companiei sau pot fi primite prin e-mail. De asemenea, compania organizează periodic cursuri de limba germană în diverse orașe din România, iar doritoarele/doritorii se pot înscrie la acestea apelând numărul afișat pe site.

Între firmă și persoana care va fi angajată drept îngrijitoare pentru vârstnici la domiciliu se semnează un contract de prestări servicii, perioada și locul fiind stabilite între părțile contractuale, la interviu. Salariile oferite de Promedica24 sunt atractive și diferă în funcție de nivelul limbii germane și experiența candidatei/candidatului. Pe lângă salariu, îngrijitorii și îngrijitoarele de persoane în vârstă beneficiază și de: cazare, masă, asigurări private de sănătate, transport și asistență 24/24.
La Promedica24, procesul de recrutare a îngrijitoarelor de persoane vârstnice în Germania cuprinde câteva etape, după cum urmează:

1. Depunerea candidaturii

O persoană care dorește să lucreze ca îngrijitor/îngrijitoare bătrâni în Germania trebuie să știe, înainte de a își depune candidatura, ce presupune job-ul pentru care aplică și dacă poate face față provocărilor acestuia. Munca de îngrijitor seniori presupune atenție și grijă, sensibilitate față de nevoile pacientului și multă răbdare. Odată hotărât, ea/el poate aplica pentru post prin două metode: sunând la numărul de telefon 0040 316 301 555, unde un angajat Promedica24 va prelua toate datele și îi va oferi informațiile necesare, sau folosind formularul din partea dreaptă a site-ului. Completarea acestuia se face repede și ușor, urmând ca un consultant al firmei să ia legătura cu candidatul, în decursul a 48 de ore.

2. Convorbirea telefonică

Următoarea etapă este dată de convorbirea telefonică. În timpul acesteia, consultantul va prezenta compania, va expune cerințele acesteia și va explica criteriile de angajare pentru postul de îngrijitoare/îngrijitor persoane vârstnice în Germania. Tot în această etapă se testează abilitățile de limba germană ale celui care a aplicat și se cer detalii cu privire la experiența în îngrijirea persoanelor în vârstă, dacă aceasta există.

3. Chemarea la interviul de calificare

Dacă după convorbirea telefonică candidatul va fi evaluat pozitiv, va primi o invitație la un interviu de calificare, la una dintre filialele companiei aleasă de către el. Consultantul Promedica24 va cere ca la întâlnire să fie aduse anumite acte, precum:

  • cartea de identitate, buletinul
  • cazier judiciar
  • certificat de rezidență fiscală (pentru evitarea dublei impuneri între România și Polonia pentru anul în curs)
  • numărul contului bancar (în Euro)
  • adeverință de la medicul de familie care să ateste aptitudinea de a munci
  • ultima diplomă de studii
  • diplomă calificare, dacă este cazul (curs îngrijire bătrâni, curs Crucea Roșie, diplomă asistent medical)

3. Interviul de calificare

Interviul de calificare are loc la filiala Promedica24 aleasă de către candidat, la data stabilită prin telefon. Întâlnirea durează, de obicei, aproximativ 3 ore şi se încheie cu semnarea contractului.
În cadrul întâlnirii se vor verifica calificările în îngrijire ale candidatului, abilitățile lingvistice ale acestuia și detalii cu privire la condițiile de colaborare, etapa culminând cu semnarea contractului. Tot în această etapă se stabilesc durata contractului, data și locul plecării.
La sfârșitul etapei, angajatul Promedica24 va ruga viitorul/viitoarea îngrijitor/îngrijitoare de bătrâni în Germania să îl însoțească la o ședință foto. Candidatul/candidata trebuie să facă o fotografie profesională care va fi anexată la CV, costul de realizare al acesteia fiind suportat de către companie.

4. Plecarea la muncă în Germania

Ultima etapă a procesului este dată de plecarea la muncă în Germania. Aceasta va avea loc în termenul stabilit de ambele părți, uneori putând fi chiar și după 48 de ore de la semnarea contractului. Locul în care va fi repartizată îngrijitoarea de persoane vârstnice în Germania este stabilit de către Promedica24 în funcție de experiența și cunoștințele lingvistice ale acesteia.

Înainte de data plecării, Promedica24 oferă îngrijitoarei toate documentele necesare și biletul de călătorie. Aceasta trebuie să țină minte să își ia și cartea de identitate, buletinul, permisul de conducere (dacă este cazul) și certificatul care confirmă polița de asigurare. Plecarea va avea loc din localitatea care se află cel mai aproape de locul de domiciliu al îngrijitoarei/îngrijitorului.