Promedica24, filiala Arad, organizează un workshop cu tema “Tehnici de transfer a pacientului și bolile degenerative ale creierului”

26 ianuarie 2018 Redacția Promedica24
Evaluați articolul

Promedica24, filiala Arad, organizează, în parteneriat cu Crucea Roșie Arad workshop-ul cu tema “Tehnici de transfer a pacientului și bolile degenerative ale creierului”. Workshop-ul va avea loc în data de 1 februarie, începând cu ora 16.30, la sediul Crucii Roșii Arad, strada Str. Ceahlău, nr. 22. La acest eveniment sunt invitați toți colaboratorii Promedica24 care doresc să se perfecționeze, dar și orice alte persoane care doresc să afle mai multe detalii despre aceste subiecte extrem de importante. Acest workshop va fi susținut de către un cadru didactic din cadrul Universității „Vasile Goldiș” Arad.

Participanții la workshop vor învăța despre bolile cu care se confruntă persoanele vârstnice, o prezentare succintă a acestor boli – Parkinson, Alzhaimer, diabet, sau accidente vasculare cerebrale. Totodată, workshop-ul va conține si notiuni de prim ajutor, masaj cardiac si tehnici de resuscitare – exemple pe manechin, tehnica pentru persoanele care se îneacă cu mâncare sau cum se acordă corect primul ajutor în caz de taiere/hemoragie. De asemenea, participanții vor învăța și tehnici de transfer a pacientului, respectiv cum anume trebuie prinsă persoana pentru a o muta de pe pat în caruciorul cu rotile, în mod corect. Cei interesați vor învăța și cum să socializeze mai eficient cu persoanele în vârstă care trebuie îngrijite pentru a-și îmbunătăți relația cu pacientul, dar și cu familia acestuia.