Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19

14 ianuarie 2021 Redacția Promedica24
Evaluați articolul

Promedica24, în calitate de lider de piață în Germania în domeniul îngrijirii la domiciliu a persoanelor vârstnice, oferă în continuare un loc de muncă stabil datorită regulilor speciale de siguranță implementate în timpul călătoriei și pe toată perioada în care îngrijitoarele de seniori se află la caz. De asemenea, ne ocupăm de toate formalitățile legate de călătorie, astfel încât îngrijitoarele să se expună unui risc minim pentru organizarea plecării.

Din cauza contextului epidemiologic global, provocat de creșterea dinamică a numărului de infecții și boli cauzate de virusul SARS-CoV-2, am dori să vă reamintim că Promedica24 desfășoară o serie de activități care vizează minimizarea riscului de infectare pentru îngrijitoare, seniori și angajați. Respectăm reglementările impuse de autoritățile române și germane și ne preocupă permanent sănătatea tuturor – îngrijitori, seniori, șoferi de autobuz și angajați de la birourile Promedica24, punând în prim plan siguranța acestora.

La finalul lunii decembrie, în România a început vaccinarea împotriva Covid-19. Specialiștii în domeniu au creat o platformă cu toate informațiile oficiale despre vaccinare, informații pe care le regăsiți și mai jos conform sursei menționate (https://vaccinare-covid.gov.ro).

De ce să te vaccinezi?

  1. Oricine se vaccinează are șansa să rupă lanțul de infectare. Vaccinarea nu este importantă doar pentru protejarea noastră, ci și a părinților, a bunicilor, copiilor și prietenilor noștri.
  2. Cu o probabilitate foarte mare – 95% – vaccinarea vă va proteja împotriva infecției cu coronavirus.
  3. Vaccinurile sunt testate de instituțiile române și ale Uniunii Europene, iar aprobarea lor depinde de decizia Agenției Europene a Medicamentului.
  4. Vaccinurile sunt cea mai eficientă metodă de protecție împotriva infecției cu diferite boli.
  5. Vaccinul a câștigat recunoaștere în rândul reprezentanților din domeniul medicinei care încurajează vaccinarea, susținând că este cel mai eficient mod de combatere a pandemiei.
  6. Prin vaccinare, contribuiți la ridicarea rapidă a restricțiilor și la întoarcerea la viața normală.
  7. Persoanele vaccinate vor putea călători mai ușor, având astfel oportunități mai multe de a se angaja.
  8. În acest moment, pentru a intra pe teritoriul Germaniei, trebuie să aveți un rezultat negativ pentru testul Covid-19. Promedica24 asigură testarea gratuită pentru îngrijioarele de seniori care lucrează cu noi, plătind contravaloarea testului.
  9. Vaccinarea împotriva Covid-19 va asigura atât siguranța dumneavoastră, cât și a seniorilor. Acest fapt vă ajută să vă simțiți confortabil la locul de muncă.

Cum se procedează?

A fost creat Programul Național de Imunizare Covid-19, fiind conceput pentru a planifica activitățile care urmează să asigure implementarea vaccinării sigure și eficiente în rândul cetățenilor români.

Pasul 1. Înregistrați-vă în programul de vaccinare. Înregistrarea se poate face individual, direct în platformă, prin apelarea call-centerelor direcțiilor de sănătate publică (DSP), prin medicii de familie, precum și prin personalul din direcțiile de asistență socială ale consiliilor locale.

Pasul 2.Prezentați-vă la un centru de vaccinare. În prima etapă, vaccinarea se va face la locul de muncă și prin centrele de vaccinare fixe și mobile. În etapele II și III, vaccinarea va fi efectuată în:

  • Centre de vaccinare fixe și mobile
  • Echipe mobile
  • Rețeaua de medicină de familie
  • Centre drive-through

Pasul 3. Efectuați vaccinarea

Pasul 4. Repetați procesul după 21 de zile (nu este nevoie să vă înregistrați din nou).

Cine se poate vaccina și când?

Prima vaccinare în România a avut loc în data de 27 decembrie, în aceeași zi începând procesul de vaccinare în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană.

Primele doze sunt destinate persoanelor cu cel mai mare risc de infectare, potrivit: https://vaccinare-covid.gov.ro:

  • Personalul din domeniul sănătății;
  • Personalul din centre rezidențiale și medico-sociale;
  • Personalul cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu coronavirus;
  • Personalul din alte domenii cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Procesul de vaccinare se va face în trei etape:

Etapa I – se vor vaccina lucrătorii din domeniul sănătății și din domeniul social, atât din sistemul public, cât și privat.

Etapa a II-a – se vor vaccina persoanele cu grad ridicat de risc, lucrătorii care desfășoară activități din domenii cheie (personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale, autorități judecătorești, personal din sectorul economic vital, unități de învățământ și creșe, personalul poștal și din servicii de curierat, personalul cultelor religioase, personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere, personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Etapa a III-a – se vaccinează populația generală (populația adultă, populația pediatrică, în funcție de evoluția epidemiologică și de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani).

Vă recomandăm să vă informați din surse sigure despre procesul de vaccinare și despre evoluția răspândirii coronavirusului. Vom reuși împreună să trecem peste această perioadă, să putem călători, lucra fără teama a ne infecta. Promedica24 va face toate demersurile necesare pentru protejarea angajaților noștri, a îngrijitoarelor pentru persoane vârstnice și a seniorilor, respectând toate normele de igienă și protecție.

Rămâneți întotdeauna la curent cu informațiile oficiale despre vaccinarea împotriva Covid-19 accesând acest site:https://vaccinare-covid.gov.ro.